>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
Primăria Copșa Mică
Str. Aleea Castanilor, nr. 8
tel. 0269/840120
fax. 0269/840149
e-mail: primaria_copsa@birotec.ro
 
Stiri recente
Noutati postate pe site:

PV REZULTAT FINAL CONCURS ANGAJARE PTR. UN POST DE INGRIJITOR BATRANI LA DOMICILIU

ANUNT COLECTIV COMUNICARE PRIN PUBLICITATE 08 OCTOMBRIE 2019(SOMATII)

INDICATORI ECONOMICI TRIM.III 2019

ANUNT PENTRU OCUPAREA, PRIN CONCURS, A UNUI POST DE PARAMEDIC SMURD

SALARII LA DATA DE 31 MARTIE 2019

DETALII PENTRU PLATA ONLINE A TAXELOR SI IMPOZITELOR LOCALE

ANUNT PROIECT POD TARNAVIOARA

PUBLICARE PROIECT DE HOTARARE STABILIRE TAXE SI IMPOZITE 2019

OFERTA VANZARE TERENURI 2018 (GABAN ELENA)

INFORMARE CJ SIBIU INFIINTARE SERVICIUL PUBLIC DE ECARISAJ - 10.01.2018

ANUNT SELECTIE PARTENERI POCU AXA 4 OB 4.2

TAXELE ABROGATE PENTRU SERVICII PRESTATE ÎN DOMENIUL EVIDENŢEI PERSOANELOR ŞI AL STĂRII CIVILE

PROIECT REGULAMENT PUBLICITATE, RECLAMĂ ŞI AFIŞAJ ÎN ORAŞUL COPŞA MICĂ

PROIECT REGULAMENT MAJORARE IMPOZIT PE CLADIRI SI TERENURI NEINGRIJITE (ACTUALIZAT 2017)

DISPOZITII PRIMAR, CU CARACTER NORMATIV 2016

PAGINA CETATEANULUI - FORMULARE ONLINE

PROIECT REGULAMENT TERASE TEMPORARE

REGULAMENTUL SERVICIULUI DE SALUBRIZARE PENTRU JUD.SIBIU

ANUNT PUBLIC - Parteneriat inchiriere imobil cart.Tarnavioara

PROCESE VERBALE SEDINTE CONSILIUL LOCAL

HOTARARI ALE CONSILIULUI LOCAL PE ANUL 2017

PUBLICATII DE CASATORIE 2018

EVENIMENTE IN IMAGINI 2013

COPSA MICA A SCHIMBAT STEMA ORASULUI

RAPOARTE ACTIVITATE POLITIA LOCALA

REGULAMENT PRIVIND COMERTUL IN ZONELE PUBLICE

LUCRĂRI DE INVESTIŢII IN ORAŞUL COPŞA MICĂ ÎN PERIOADA 2009-2011

NOILE CONTURI IBAN PENTRU PERSOANE JURIDICE

REGULAMENT SI TARIFE CIMITIRE ORASENESTI (modificat)

REVISTA COPSA MICA 2010

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa
 

  Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa Copşa Mică s-a constituit prin Hotărârea nr.80 din 23.12.2005 a Consiliului Local. Are în dotare o ambulanţă pentru acordarea ajutorului medical prespitalicesc, o autoutilitară, sprijin tehnic, un buldoexcavator, un tractor cu remorcă, vidanjă şi 2 pompe electrice. 

 

Din cadrul S.V.S.U. fac parte 16 pompieri voluntari, care sunt împărţiţi in 2 grupe de câte 8, fiecare grupă având în componenţă un comandant de grupă, 2 şoferi şi 5 servanţi. În cursul anului 2007 pompierii voluntari au avut un număr de 31 intervenţii pentru stingerea incendiilor şi o intervenţie ca urmare a unei vijelii ce a afectat cu precădere partea Copşa Sat a oraşului. 

Intervenţiile pompierilor voluntari ai orasului Copşa Mică au avut loc atât pe teritoriul aferent oraşului cât şi al localităţiilor învecinate: Valea Viilor, Axente Sever, Micăsasa şi Tîrnava, în strânsă colaborare cu Pompierii Mediaş, Pompierii Sometra, lucrători ai Ocolului Silvic, formaţiuni din comunele învecinate şi a 50 voluntari benevoli. Pompierii voluntari au acţionat cu precădere la stingerea incendiilor de pajişti şi forestier, la solicitarea Ocolului Silvic Medias sau a Detaşamentului de Pompiri Mediaş. De departe cea mai dificilă intervenţie a fost cea de la incendiul de la plantaţia forestieră din zona Tîrnăvioara. Aici s-a acţionat alături de pompierii detaşamentului Mediaş, angajaţi ai uzinei Sometra, angajaţi ai Ocolului Silvic şi cetăţeni din cartierul Tîrnăvioara, în total au acţionat in jur de 150 persoane reuşind stingerea focului după circa 6 ore. 

 

Pentru prima dată de la înfiinţarea S.V.S.U Copşa Mică, pompierii voluntari au participat anul trecut la concursul judeţean, unde au ocupat locul 6 din 16 echipe participante. 

 

Anul acesta am optinut un loc 3 la Pista de indemanare si viteza si ne propunem un loc fruntas pe podium, dar pentru acesta este nevoie de o muncă susţinută în vederea unei mai bune coordonări în echipă şi o mai mare dexteritate în utilizarea dotărilor specifice. 

 

În pregătirea noastră pentru faza judeţeană a S.V.S.U ne-am bucurat de sprijinul Inspectoratului Judetean ptr. Situaţii de Urgenţă  Sibiu, al d-lui. inspector şef col. Chioar Florian şi d-lui plt. adj. Matenciuc Dorin care ne-au pus la dispoziţie poligonul de antrenament al inspectoratului şi ne-au dezvăluit din experienţa lor privind desfaşurarea concursului. 

 

Cele două grupe de pompieri urmează un program de antrenament bilunar, cu utilajele din dotare pentru a putea face faţă situaţiilor ce se ivesc în teren, la stingerea şi combaterea incendiilor. Consiliul Local a făcut toate demersurile pentru accesarea unei finanţării prin programul PHARE, privind achiziţionarea unei autospeciale şi a echipamentului special necesar inzestrării pompierilor din cadrul S.V.S.U. Copşa Mică.  

De asemenea Consiliul Local şi-a propus construirea unei remize de pompieri  in acest an, pentru aceasta fiind realizat deja proiectul.

 

PLANUL DE APARARE IMPOTRIVA INUNDATIILOR, GHETURILOR SI POLUARILOR ACCIDENTALE, AL COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUATII DE URGENTA AL ORASULUI COPSA MICA PENTRU PERIOADA 2014-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Le urăm succese în îndeplinirea viitoarelor acţiuni, 

o echipă omogena şi competitivă !