** INCEPAND CU ANUL 2015 AFISAREA COMUNICATELOR DE PRESA S-A MUTAT PE PAGINA OFICIALA DE FACEBOOK A PRIMARIEI COPSA MICA

**09.10.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIA DE INFORMARE SMURD 2014

Echipajul S.M.U.R.D. Copşa Mică, finanţat de comunitatea formată din localităţile Copşa Mica, Axente Sever, Târnava, Valea Viilor, Şeica Mică, Şeica Mare şi Micăsasa, a susţinut o nouă campanie de informare (cu nr.5) printre elevii şcolilor şi cetăţenii din localităţile pe care le deservesc, în perioada 01-09 octombrie 2014.

Anul acesta echipajul S.M.U.R.D. Copşa Mică a efectuat vizite în toate şcolile şi primăriile din zonă, unde a efectuat evaluări medicale pentru populaţie (tensiune arteriala, puls, etc), informări privind modalităţile de intervenţie medicală în situaţii de urgenţă (inclusiv apelarea numărului unic 112) şi exerciţii demonstrative de prim ajutor. În total au fost cuprinse în programul de informare al acestui an 10 localităţi (Axente Sever, Agârbiciu, Târnava, Valea Viilor, Şeica Mică, Şoroştin, Micăsasa, Ţapu, Şeica Mare şi Buia).

Membrii serviciului au beneficiat pe parcursul acestei acţiuni de tot sprijinul necesar desfăşurării în bune condiţii a campaniei şi, la fel ca în anii precedenţi, copiii i-au întâmpinat cu mult entuziasm şi curiozitate.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**01.10.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

GALA INVATAMANTULUI COPSEAN 2014

Miercuri, 1 octombrie 2014, în orașul Copșa Mică s-au celebrat două evenimente importante: Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice și Gala Învățământului Copșean.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice s-a desfăşurat la Clubul Seniorilor, la ora 1100 si a fost organizată, ca de obicei, de Serviciul Public de Asistență Socială, pentru persoanele vârstnice înregistrate în Centrul de îngrijire la domiciliu, care au putut astfel depăna amintiri într-un cadru intim.

În avanpremiera Zilei Mondiale a Educaţiei (5 octombrie), sub organizarea Primăriei oraşului Copșa Mică, în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit Copșa Mică, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Copșa Mică și Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, evenimentul Gala Învățământului Copșean – Ediţia I, a adunat, începând cu ora 1300, la Sala de Festivități a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, toate cadrele didactice (în activitate şi pensionari) din învățământul copșean. Gala, reprezintă cel mai important eveniment al învățământului local al acestui an, primul de acest gen pe plan local. Intenţia organizatorilor este de a-l pereniza, cu scopul de a acorda respectul cuvenit tuturor cadrelor didactice, care au participat sau participă încă la nobila misiune, de instruire a copiilor și tinerilor din localitate, de a transmite făclia cunoașterii generațiilor viitoare. În cadrul evenimentului au fost trecute în revistă activitatea și performanțele tuturor cadrelor didactice (de la educatori la profesori și personal auxiliar) care astăzi sunt pensionate, le-au fost înmânate diplome de excelență pentru toată activitatea didactică și apoi, într-o ambianță festivă în cadrul unui dineu, au fost depănate aminitri ale elevilor și dascălilor, reuniți după mulți ani.

La eveniment au participat alături de dascăli, reprezentanți ai comitetelor de parinți, ai consiliilor de administrație, oficialități locale și invitați din localitate. Acest eveniment a marcat și împlinirea a 60 ani de existență a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, căruia îi urăm încă mulți ani de acum înainte!

Mulţumim doamnelor şi domnilor profesori!

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**27.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri 26 septembrie 2014, ora 13, la Căminul Cultural din Copșa Mică, a avut loc lansarea unei carți inedite în peisajul literar contemporan. “Tabla Vecinatatilor” este o trecere în revistă a tuturor vecinătăților din oraș, cu obiceiurile, regulamentele și datinile speciale ale fiecăreia, dar mai presus de toate este o poveste despre oameni și modul în care aceștia au înțeles să se ajute, să treacă împreună prin bucuriile și necazurile vieții cotidiene.

La festivitatea organizată de edilii orașului au luat parte reprezentanți ai vecinătăților din localitate (tații de vecinatate), reprezentanți ai vecinătăților din satele învecinate, invitați din partea Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Sibiu, ai Muzeului Municipal Mediaș, preoții locali, etc.

Autorul cărții “Tabla Vecinatatilor”, jurnalistul Milu Oltean, este sigur că, chiar dacă vremurile s-au schimbat‚ “vecinătatea, această mare familie, e un exemplu de normalitate și de generozitate, iar aceste modele nu au cum să dispară. Se pot transforma, dar nu au cum să dispară.”

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**18.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria oraşului Copşa Mică aduce la cunoştinţă cetăţenilor că a finalizat asfaltarea străzii Laborator în zona blocurilor nr.28, 29, 30 (176mp), urmează ca până la sfârşitul săptămânii să fie remediată o suprafaţă de peste 250 mp de gropi, în zona blocului ANL şi pe drumul de acces în strada 1 Decembrie.

Cetăţenii sunt rugaţi să fie înţelegători pentru neplăcerile create în timpul lucrărilor! Vă mulţumim!

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**13.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA POMPIERILOR 2014

Vineri 12 septembrie 2014, Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită ca de obicei de către pompierii orașului Copșa Mică prin tradiționalul Bal al Pompierilor.

Începând cu ora 1400, alături de invitați din oraș, consilieri locali, membri ai Sfatului Bătrânilor, Grupului de Dezbateri Publice, invitați din serviciile de pompieri din împrejurimi, pompierii copșeni împreună cu Primarul și Viceprimarul, au sărbătorit în cadrul evenimentului această zi deosebită pentru pompierii din întreaga țară. Cu această ocazie dl. Primar Mihalache Tudor Daniel, a ținut să mulțumească întregului echipaj (26 de voluntari) pentru acțiunile din acest an și pentru participarea activă la toate solicitările venite din partea primăriei și a cetățenilor.

În cadrul evenimentului a fost trecută în revistă activitatea pompierilor copșeni, în perioada de 9 ani de existență, iar într-un moment solemn trei noi „recruți” au depus jurământul și au primit primele echipamente cu însemnele specifice ale pompierilor voluntari copșeni.

Mulțumim pe această cale, pompierilor copșeni și de pretutindeni pentru devotamentul și spiritul de sacrificiu depus în apărarea vieții și modului în care răspund prezent la datorie atunci când situația o cere.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**11.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

CUPA POMPIERULUI – TABLE 2014

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Copşa Mică, cu sprijinul Primăriei oraşului, au organizat miercuri, 10.09.2014, începând cu ora 1400, competiţia  „CUPA POMPIERULUI – TABLE 2014”, pentru toţi împătimiţii acestui joc. Şi pentru că vremea a permis, locul de desfăşurare a fost în aer liber în Piaţa Drapelului, într-un spaţiu special amenajat pentru această competiţie.

Au „aruncat zarurile” în cadrul competiţiei 15 participanţi cuprinşi între 25 şi 75 de ani, dar norocul a surâs doar celor 4 finalişti premiaţi:

    Locul I:   Mihai Mircea

    Locul II:  Pîrvu Petru

    Locul III: Sîngerean Mihai

    Locul IV: Cimpoieru Aurel 

 

Competiţia a fost plină de rezultate surpriză, în urma cărora unii dintre favoriţi s-au văzut eliminaţi încă înainte de semifinale unde au intrat jucători-surpriză. Premiile au fost pe măsură iar organizatorii au avut de grijă să menţină concurenţii hidrataţi atât pe perioada competiţiei cât şi la premiere.

 

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**21.07.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

HARNICI IN VACANTA MARE

Sâmbătă 19 iulie 2014, Poliţia Locală Copşa Mică, împreună cu un grup de 50 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, echipaţi cu mănuşi, saci de plastic şi bineînţeles cu mult entuziasm, au desfăşurat o acţiune de curăţenie în toate zonele de joacă din oraş. 

Acţiunea a fost urmată de un picnic, organizat de agenţii poliţiei locale, într-o zonă special amenajată. Acţiunea se doreşte a fi un exemplu civic atât pentru colegii de joacă cât şi pentru părinţi.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**02.07.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

AVARIE LA RETEAUA DE APA

În urma avariei repetate la reţeaua de apă menajeră a oraşului Copşa Mică, din urmă cu 2 zile, s-au hotărât azi în şedinţa extraordinară a Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică (C.L.S.U.) următoarele măsuri:      

    –    înştiinţarea I.S.U. Sibiu despre situaţia creată în urma defectelor la reţeaua de apă şi solicitarea unei autospeciale cu apă menajeră pentru distribuirea acesteia populaţiei din cartierele afectate. Distribuirea apei se va face cu ajutorul S.V.S.U. Copşa Mică sub îndrumarea inspectorului de protecţie civilă Ioan Sorin Pop.

    –    închirierea unui buldoexcavator pentru intervenţia rapidă la defect

    –    intervenţia echipei de apă-canal din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Comunală care să remedieze cât mai rapid defectul de la reţeaua de apă.

 

Ca urmare a derulării acestor măsuri azi, în timpul remedierii defecţiunii, o autospecială a Detaşamentului de Pompieri Mediaş cu ajutorul S.V.S.U. Copşa Mică, a distribuit apă menajeră în cartierele afectate. Intervenţia şi remedierea defectului este în continuare coordonată de vicepreşedintele C.L.S.U or. Copşa Mică, dl. Comiza Cornel şi de şeful S.P.G.C. Copşa Mică,  ing. Pop Dorin, urmând să se încheie în cursul zilei de astăzi.

 

Mulţumim pe această cale tuturor părţilor implicate în desfăşurarea situaţiei de criză (ISU Sibiu, Detaşamentul de Pompieri Mediaş, S.V.S.U. Copşa Mică, S.P.G.C. Copşa Mică), pentru promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**26.06.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL

Ziua Drapelului Naţional, 26 iunie 2014, a fost sărbătorită la Copşa Mică printr-o ceremonie publică de arborare a tricolorului cu o suprafaţă de 54 mp (9x6m), pe un catarg înalt de 20 de metri, începând cu ora 10.00, în spaţiul fostei pieţe agroalimentare a oraşului care, de astăzi, va fi cunoscută drept “Piaţa Drapelului”, în prezenţa primarului oraşului Copşa Mică, domnul Daniel Tudor Mihalache, a viceprimarului Cornel Comiza, reprezentaţilor Consiliului Local, ai instituţiilor de învăţământ din oraş, ai grupului de dezbateri publice, ai Sfatului Bătrânilor şi a cetăţenilor din oraş. 

Momentul solemn a fost marcat de aducerea Drapelului României, în piață, de către reprezentanţii Poliţiei Locale, ai SMURD şi SVSU Copşa Mică, binecuvântarea de către preoţii ortodocşi şi ridicarea acestuia pe catarg în acordurile imnului naţional.

Importanţa Drapelului Naţional şi nevoia de cinstire a acestui simbol, au fost subliniate, în cuvântul lor, de către domnul profesor Viorel Crainicu, fost director al Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu“ Copşa Mică şi doamna profesor Lucia Muşan de la catedra de istorie a aceluiaşi liceu!

Festivitatea s-a încheiat cu un cocktail, la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei oraşului Copşa Mică, oferit invitaţilor de autorităţile locale.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**23.06.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociatia Sportiva Copsa Mica a organizat in perioada 20.06.2014- 22.06.2013, la Sala de sport “Gheorghe Muşan” din Copşa Mică

 

CUPA “COPSA MICA” la BADMINTON – Editia a V-a.

 

Competitia s-a desfasurat sub egida si regulamentul Federatiei Romane de Badminton, la categoriile B, C si veterani (+35), la masculin si feminin, simplu, dublu si dublu-mixt, si s-a bucurat de prezenta a 74 de participanti din toata Romania (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, Tg. Mures, Deva, Braila, Onesti, Petrila si Copsa Mica) si chiar din Franta!

Spectacolul sportiv din week-end,  – posibil si cu sprijinul Primariei orasului Copsa Mica, Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Sibiu si al sponsorilor: Caro System, CarTip, SN Deco, Lariana, FRESH, Pensiunea Rafael Paltinis, Vianco, MC Distribution, Diafarm, Medias News, Radio Ring si Volkas, carora le multumim, –  desfasurat in aproape 200 de jocuri, a fost rasplatit cu trofee si diplome, o masa festiva si multe apaluze.

AS Copsa Mica, promotor al badmintonului in judetul Sibiu, va invita in fiecare marti si vineri la ora 17.30 (copii) si 19.00 (adulti), la Sala de Sport “Gheorghe Musan” Copsa Mica, sa descoperiti un sport dinamic, spectaculos, usor si ieftin de practicat!

Poze pe pagina de Facebook a AS Copsa Mica (www.facebook.com/copsamicacs)

**20.06.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Retragerea cu torțe la Școala Gimnaziala Copșa Mică

Cu certitudine elevii claselor a VIII-a de la Școala Gimnazială din Copşa Mică îşi vor aminti mereu cu mare bucurie de festivitatea de absolvire a ciclului gimnazial, de ieri 19 iunie 2014. După evenimentul de închidere a anului şcolar şi festivitatea de premiere de dimineață, elevii școlii  s-au întâlnit din nou, la ora 1800, pentru retragerea cu torţe a colegilor din clasa a VIII-a. Ritualul retragerii cu torțe simbolizează trecerea elevilor din ciclul gimnazial în cel liceal, este văzut în special la retragerea elevilor de la liceele militare, iar ideea a apărut în urmă cu 8 ani, când a fost organizat pentru prima dată la Copșa Mică.

Proaspeţii absolvenţi ai claselor a VIII-a de la Copşa Mică au avut parte şi de momente artistice pregătite de colegii lor mai mici. Astfel aceştia au prezentat câteva numere de dansuri populare, dansuri de majorete, recitaluri de muzică ușoară, iar la final, toţi cei prezenţi au încheiat festivitatea și anul școlar, cum altfel decât happy (fericiți) dansând pe melodia Happy a lui Colin Farrell.

Urăm tuturor elevilor o vacanță plăcută!

Compartiment Relaţii cu Publicul

**21.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Concurs “Cu viaţa mea apăr viaţa

Luni 19 mai 2014, la Baza Sportivă “Pompierul” a Inspectoratului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, a avut loc concursul destinat liceenilor, cu tematica de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. La concurs a participat şi un echipaj de elevi de la Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” din Copşa Mică, îndrumaţi de către dl. profesor Nicolae Sorin, d-na profesoara Roba Claudia şi şeful SVSU Copşa Mică, dl. Vasiu Dan.

În cadrul concursului s-au întrecut 12 echipe din jud. Sibiu, iar după desfăşurarea probelor constând în o probă teoretică şi două probe practice, echipa noastră a obţinut o binemeritată clasare pe podium, pe locul III. 

Mulţumim tuturor celor care se implică în pregătirea viitoarei generaţii în nobila misiune de salvare a vieţilor omeneşti şi nu în ultimul rând elevilor Liceului Tehnologic “Nicolae Teclu”, pentru locul obţinut şi cunoştinţele acumulate.

Poze pe pagina de Facebook

                                                               Compartiment Relaţii cu Publicul

**16.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Concurs “Prietenii Pompierilor”

Vineri 16.05.2014, de la ora 900 a început faza judeţeană a Concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor”, organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu (ISU), cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Au participat 12 de echipe din tot judeţul care s-au luptat pentru urcarea pe podium şi care şi-au demonstrat cunoştinţele în o probă teoretică şi două practice, respectiv „Pista cu obstacole” şi “Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

Din partea oraşului nostru a participat la concurs un echipaj al Şcolii Gimnaziale Copşa Mică, care a şi obţinut o menţiune, într-o competiţie foarte strânsă.

Le mulţumim micilor pompieri care ne-au reprezentat cu succes şi în acest an şi îi aşteptăm în echipa de pompieri voluntari a oraşului, din generaţia de mâine.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**13.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Informării Preventive

Astăzi 13 mai 2014 începând cu ora 0900, pompierii voluntari din cadrul SVSU Copşa Mică au organizat, cu ocazia “Zilei Informării Preventive”, o serie de acţiuni informative locale, prin aceasta  urmărindu-se diseminarea  informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie, menite să avertizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul exploatării necorespunzătoare a instalaţilor electrice şi de distribuţie a gazelor naturale din locuinţe.

Membrii SVSU Copşa Mică au distribuit pliante şi flyere la Şcolile şi Grădiniţele din localitate, le-au prezentat apoi copiilor stingătoarele şi modul de folosire al acestora la intervenţii, în prima fază a incendiilor provocate de explozii ale instalaţilor de gaz.

Mulţumim tuturor celor care au fost implicaţi în desfăşurarea acestei acţiuni, pentru buna organizare şi pregătire de care au dat dovadă.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**05.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 5 mai 2014, a intrat în istoria orașului Copșa Mică, odată cu dezvelirea bustului Majestatii Sale Regele Mihai I al României, de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae și de primarul orașului, domnul Daniel Tudor Mihalache, în prezența Î.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a numeroase oficialități din județ și a cetățenilor orașului.

Lucrarea realizată de sculptorul sibian Ioan Cândea, împodobește, începând de astăzi, aleea principală a orașului, spre bucuria copșenilor și va sta mărturie pentru iubirea purtată României și românilor de către Casa Regală a României, instituție fundamentală pentru istoria modernă a țării noastre. Acesta este și scopul pentru care Consiliul Local a aprobat la capitolul bugetar de cultură, realizarea acestui monument, care se dorește a fi primul dintr-o serie dedicată personalităților care au trecut prin orașul Copșa Mică.

De astăzi, în orașul Copșa Mică mai există un motiv pentru care merită să te opresti, fie să admiri finețea artistică a unei opere de artă, fie să cinstești personalitatea singurului om de stat în viață, participant la cel de-al doilea război mondial.

Convinși fiind că numai prin educație și cultură se poate ajunge la dezvoltare și prosperitate, la Copșa Mică vom încerca mereu să dăm posibilitatea oamenilor să își satisfacă și aceste nevoi, care ar trebui să fie prioritare și la nivel național!

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**18.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

CONCERTUL DE “MUZICA SACRA” AL CORULUI “CAEDONIA” SIBIU      

Joi 17 aprilie 2014, în săptămâna patimilor, în sala de festivităţi a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică a avut loc un Concert Pascal de muzică „corală sacră”, susţinut de Corul de Cameră „Caedonia” Sibiu, condus de dl. profesor Florin Soare.

Fiind primul concert coral de excepţie din Copşa Mică, după foarte mulţi ani de absenţă a evenimentelor de înaltă ţinută culturală, acum în apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, evenimentul a adus auditorilor prezenţi, o oră de reverie muzicală, încărcată de puternice trăiri spirituale, fiind o dovadă elocventă că arta şi religia se întrepătrund.

La final, publicul copşan, fermecat de polifonia de excepţie a interpretării, a ovaţionat minute în şir corul „Caedonia”.  

În încheierea concertului, dl. primar Mihalache Tudor Daniel a ţinut să mulţumească d-lui profesor Florin Soare şi Corului „Caedonia”  pentru bucuria adusă copşenilor acum în prag de sărbătoare sfântă şi a urat tuturor participanţilor sărbători fericite şi luminate.

Ca de obicei, în încheiere, participanţii au fost serviţi cu colaci si mere, produse tradiţionale de post.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**09.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

SMURD COPŞA MICĂ la „ŞCOALA ALTFEL”

Miercuri, 9 aprilie 2014, începând cu ora 1000, Centrul de Pregătire Pompieri Voluntari SMURD din Copşa Mică a avut ca musafiri două grupuri de elevi ai şcolilor din comunele Axente Sever şi Valea Viilor, în cadrul programului „Şcoala altfel”. Programul se desfăşoară în două etape, vineri fiind aşteptaţi elevii şcolilor din Târnava şi Şeica Mică, astfel numărul total de elevi participanţi va ajunge la 100.

Şcolarilor, li s-a prezentat un curs de instruire pe problemele specifice SMURD (materiale video, diferite tipuri de intervenţii SMURD, dotarea tehnică a serviciului şi spaţiile aferente unde îşi desfăşoară activitatea echipajul).

Domnul primar Daniel Tudor Mihalache a ţinut să sublinieze importanţa funcţionării acestui serviciu pentru comunitatea din Copşa Mică şi zonele limitrofe şi a mulţumit echipajului SMURD pentru activitatea desfăşurată în cadrul anului în curs; totodată a îndemnat tinerii musafiri să se implice în programul primăriei pentru formarea noii generaţii de „apărători ai oraşului” pentru a prelua ştafeta echipajelor SVSU şi SMURD actuale.

La final elevii au primit din partea organizatorilor mici cadouri dulci, li-au fost prezentate maşinile de intervenţie din dotare, au probat căştile SMURD si au făcut poze.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**08.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Zilua Internaţionala a Romilor

Marți 08 aprilie 2014, în sala de festivități a Liceului Tehnologic Nicolae Teclu, a avut loc simpozionul „Romii și Școala”, dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Romilor. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor instituțiilor şi organizaţiilor din oraş (Consilieri locali, Sfatul Bătrânilor, Grupul de dezbateri publice, elevi, profesori şi cetăţeni ai oraşului).

Tema dezbătută anul acesta, a fost axată pe necesitatea unei îmbunătățiri în abordarea deficienței de educație din rândurile romilor, problemă care de fapt este generată de un complex de factori: participarea şcolară redusă, performanţe şcolare slabe, înscrierea tardivă la şcoală, nefrecventarea grădiniţei, desele repetenţii, etc.

În cadrul evenimentului elevii Școlii Gimnaziale Copșa Mică au prezentat un mic spectacol de cântece și dansuri specifice comunității rome și au fost prezentate selecțiuni dintr-un film documentar despre “Istoria uitată a Romilor”.

Manifestarea a fost coordonată de d-na Petruca Ana, consilier pe problemele romilor la Primăria orașului Copșa Mică, în colaborare cu directorii unităților de învătământ din localitate.

Îmbinând informațiile cu muzica și dansul, considerăm că evenimentul și-a atins scopul, reușind să marcheze într-un cadru festiv, o zi importantă pentru comunitatea romă din localitate și din toată țara.

Poze pe pagina de Facebook 

Compartiment Relaţii cu publicul

**02.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 02 aprilie 2014, începând cu ora 1010, la Şcoala Gimnazială nr.1 din strada Târnăvioara, şi de la ora 1045, la Şcoala Gimnazială nr.2 din Copşa Sat, au avut loc exerciţii de alarmare şi evacuare conform programului de pregătire a elevilor pentru situaţii de urgenţă, în anul şcolar 2013-2014. Aceste exerciţii sau desfăşurat sub îndrumarea d-nei dir. Mihalache Cornelia şi a dl. prof. Aurelian Suciu, responsabil PSI al şcolilor gimnaziale din Copşa Mică.

Pentru ca exerciţiile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi pentru ca elevii să se acomodeze cu echipele de intervenţie, prezente în asemenea cazuri, acestea au fost monitorizate de către 12 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică, coordonaţi de inspectorul de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei, dl. Pop Ioan Sorin, 3 membri ai Poliţiei Locale şi un echipaj S.M.U.R.D.

După încheierea exerciţiilor în ambele unităţi de învăţământ, elevilor li s-a adus la cunoştinţă de către responsabilii implicaţi, scopul unor asemenea acţiuni de alarmare şi evacuare,  modul de comportare în timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

Compartimentul de Protecţie Civilă si SVSU Copşa Mică urmează să realizeze exerciţii asemănătoare pe parcursul lunii mai şi la celelalte unităţi de învăţământ preşcolar şi gimnazial.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**06.01.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

SĂRBĂTOAREA IONILOR, 

ÎNCHEIEREA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ LA COPŞA MICĂ 

Cea de-a zecea ediţie a Sărbătorii Ionilor, dedicată tuturor celor care poarta numele Sfântului Ion Botezătorul, organizată de Primăria oraşului Copşa Mică, se va desfăşura pe data de 7 ianuarie 2014. Conform tradiţiei, ca în fiecare an, la eveniment se vor reuni sărbătoriţii zilei împreună cu familiile, prietenii şi cunoştinţele, la un pahar de vin fiert şi o felie de cozonac. Nu vor lipsi de la această sărbătoare nici oficialităţile oraşului, consilierii locali, preoţii, membrii Sfatului Bătrânilor şi ai Grupului de Dezbateri Publice, Pompierii voluntari ai oraşului.

Focul de tabără, specific acestui eveniment, va fi aprins la ora 1815 de unul dintre Ionii serbaţi, desemnat de Sfatul Bătrânilor ca reprezentatul de onoare al sărbătoriților pe acest an, după care toţi invitaţii vor cânta în jurul focului tradiţionalul “La Mulţi Ani!”.

Sărbătoarea continuă şirul de evenimente deschis anul trecut de Sf. Nicolae (cu colinde şi aprinderea iluminatului festiv în faţa primăriei), şi se încheie mâine în jurul focului tradiţional cu vin fiert şi cozonac, (bradul din vârful rugului simbolizând de altfel chiar încheierea Sărbătorilor de Iarnă), urmată de stingerea iluminatului festiv.

Vă aşteptăm, să-i sărbătorim împreună pe toţi Ionii şi Ioanele din oraş!

Compartiment Relaţii cu Publicul

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria oraşului Copşa Mică informează contribuabilii că începând de azi, 06.01.2014, la casieria instituţiei, pot fi achitate taxele şi impozitele locale!

Prin tradiţie, primii care şi-au achitat obligaţiile faţă de bugetul local, au fost primarul oraşului Copşa Mică, Domnul Daniel Tudor MIHALACHE (chitanţa nr. 1 din 06.01.2014) şi viceprimarul localităţii, Domnul Cornel COMIZA (chitanţa nr. 2 din 06.01.2014).

Reamintim cetăţenilor că plata integrală a impozitelor şi taxelor locale până la data de 31.03.2014 aduce o reducere cu 10% a valorii acestora!

Compartiment Relaţii cu publicul

**20.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

COLINDE ŞI COLINDĂTORI LA COPŞA MICĂ

Tradiţia a continuat la Copşa Mică, acum în prag de Crăciun, Primăria oraşului şi-a deschis porţile, pentru al nouălea an consecutiv, grupurilor de colindători mici şi mari: copiii Grădiniţei cu program normal, elevii Şcolii Gimnaziale şi Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu”, Corul ortodox pregătit de Părintele Cândea Teodor, Corul din Valea Viilor şi Corul Pompierilor Voluntari Copşa Mică.

Timp de două ore, gazdele şi invitaţii, respectiv membrii Sfatului Bătrânilor, ai Grupului de Dezbateri Publice, consilierii locali şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, au dat ascultare cu mare drag colindelor şi urărilor de „La mulţi ani!”. Venind în ajutorul lui Moş Crăciun şi anul acesta, administraţia locală a oferit colindătorilor câte un mic cadou.

La finalul manifestărilor, dl. primar DANIEL TUDOR MIHALACHE a mulţumit tuturor colindătorilor şi oaspeţilor prezenţi, şi i-a invitat la un mic dineu, care să-i introducă în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**19.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Crăciunul bunicilor la Copşa Mică

Moş Crăciun n-a mai avut răbdare, şi azi, 19.12.2013, a sosit la Copşa Mică pentru 85 de bunici şi bunicuţe cu vârste cuprinse între 80 şi 95 de ani. Însoţit de ajutoarele sale, funcţionari de  la Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanei, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Public de Asistenţă Socială şi organizaţia Sfatul Bătrânilor (care a furnizat cel mai autentic Moş, cu echipament tradiţional şi o barbă albă adevărată), darnicul Crăciun a deschis uşile celor mai vârstnici cetăţeni din oraş, aducându-le bucuria sărbătorilor de iarnă, împreună cu unele bunătăţi tradiţionale şi alimente de strictă necesitate.

Primarul oraşului Copşa Mică, domnul Daniel Tudor Mihalache, le-a transmis urările sale de sănătate şi de preţuire, cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, cu speranţa că bunicii oraşului, în mare parte oameni singuri, se vor bucura ştiind că comunitatea locală nu i-a uitat. Surprinşi de gestul frumos adresat lor în mod special, aceşti oameni minunaţi i-au primit cu emoţie puternică şi cu lacrimi în ochi, pe reprezentaţii autorităţii locale, care la rândul lor au trăit o experienţă deosebită, bucurându-se de faptul că au putut aduce un zâmbet pe chipul îmbătrânit de vreme al bunicilor din urbea noastră!

Şi ziua de vineri, 20.12.2013, va fi una de sărbătoare la Primăria oraşului Copşa Mică unde se vor deschide porţile pentru colindătorii de la grădiniţă, şcoală, liceu şi coruri bisericeşti, iar gazda îi va răsplătiţi cu produse tradiţionale.

Sărbători fericite şi La mulţi ani!

Compartiment Relaţii cu publicul

**17.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Pompierii Voluntari Copşa Mică au organizat marţi 17 decembrie 2013,  între orele 10.00-14.00, cea de-a VII-a campanie „Marea Debarasare” – de colectare deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice în oraşul Copşa Mică.

Conform programului devenit deja cunoscut locuitorilor oraşului, pompierii voluntari s-au deplasat în fiecare punct de colectare, au preluat deşeurile şi au „eliberat” Copşa Mică de aproximativ 250 kg de materiale electrocasnice.

Felicităm pe această cale echipajul de pompieri aflat la datorie, car a dat dovadă de o tot mai bună organizare şi un tot mai mare profesionalism, acumulat din experienţele anterioare

Compartiment Relaţii cu Publicul

**06.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Deschiderea sărbătorilor de iarnă la Copşa Mică

Ca in fiecare an, Sfântul Nicolae aduce la Copşa Mică, pe lângă daruri, bucuria inaugurării perioadei sărbătorilor de iarnă.

Vineri, 6 decembrie 2013, ora 18.00, cetăţenii care îşi serbează numele sfânt, însoţiţi de prieteni şi membri ai familiei, se vor aduna la cantina Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu”din Copsa Mica, pentru a participa la un concert de colinde susţinut de Cenaclul Lumină Lină condus de Preotul Cătălin Dumitrean si Corul Bisericii Ortodoxe Copşa Mică condus de Preotul Paroh Cândea Claudiu.

După concert, toate persoanele care doresc, se vor deplasa în faţa primăriei oraşului Copşa Mică, unde dl. primar Daniel Tudor Mihalache va aprinde instalaţiile de iluminat festiv, care vor funcționa până la încheierea oficială a perioadei sărbătorilor de iarnă, de Sf. Ioan.

La eveniment pe lângă oficialităţi vor participă şi membrii Consiliului Local, Sfatului Bătrânilor, Grupului de dezbateri publice, pompierii, polițiști locali şi alţi cetăţeni ai orașului.

Încheierea sărbătorilor de iarnă, va fi marcată de sărbătoarea ortodoxa a Sf. Ioan.

Fie ca această perioadă de sărbătoare să aducă bucurie în sufletele copşenilor.

Compartiment Relaţii cu Publicul

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 6 decembrie 2013, Primăria oraşului Copşa Mică, prin Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei a sărbătorit aniversarea a 95 de ani a doamnei Nistor Filofteia, cea mai vârstnică cetăţeană a urbei. Din partea primăriei au mai fost prezenţi: dl. Primar şi reprezentanţi ai Serviciului de Asistenţă Socială, Pompierilor Voluntari, Sfatului Bătrânilor, etc., care i-au dus acesteia o diplomă de onoare, un tort şi un buchet de flori.

Cu voia lui Dumnezeu, aproape un secol de viaţă a trecut peste doamna Nistor, azi având alături de ea membrii întregii familii (fiica, nepoţi şi strănepoţi). Bucuroase că Bunul Dumnezeu i-a hărăzit zile cu sănătate şi o minte ageră până la această venerabilă vârstă, autorităţile locale din Copşa Mică, prin reprezentantul lor oficial, domnul primar DANIEL TUDOR MIHALACHE, i-au urat un călduros „LA MULŢI ANI!” doamnei Nistor Filofteia, asigurându-o de toată consideraţia şi respectul copşenilor!

Compartiment Relaţii cu Publicul

**01.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Instituţia căsătoriei celebrată de Ziua Naţională

Duminică, 1 Decembrie 2013, Primăria oraşului Copşa Mică prin Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a sărbătorit cea  de-a IX-a ediţie a Nunţii de Aur şi de Argint.

La celebrarea a 50 respectiv 25 ani de la căsătorie, de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, două cupluri „de aur” şi 15 cupluri „de argint” prezente, au confirmat  faptul că familia este piatra de temelie a unei naţiuni. Alături de cuplurile de aur si de argint s-au aflat naşi, rude și prieteni, în total fiind prezente la aniversare peste 100 de persoane.

Evenimentul a fost deschis la ora 1130 de către domnul Primar, Mihalache Daniel Tudor, care în discursul său i-a felicitat pe cei prezenţi pentru că şi-au respectat jurămintele făcute în urmă cu 50 respectiv 25 de ani, devenind astfel un exemplu pentru tinerele familii ale oraşului nostru. A urmat slujba de reînnoire a jurămintelor, oficiată de preoții evanghelici şi ortodocși, şi bineînţeles ceremonia de cununie civilă, unde cele 17 cupluri au răspuns încă o dată „DA” în faţa ofiţerului de stare civilă. Cuplurile au închinat apoi un pahar de şampanie şi au servit câte o felie de tort, alături de primarul şi viceprimarul oraşului, care le-au urat în continuare Casă de Piatră şi La Mulţi Ani.

Cuplurilor sărbătorite li s-a  înmânat și anul acesta, o poză înrămată a cuplului la această aniversare, pe lângă tradiţionalele diplome și sticle de șampanie personalizate.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**29.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

JURĂMÂNTUL POMPIERILOR VOLUNTARI

Vineri 29 noiembrie 2013, în centrul de instruire al Pompierilor Voluntari Copșa Mică a avut loc un moment solemn, trei noi membri au depus jurământul pompierilor voluntari. În prezența Primarului și a Viceprimarului orașului, noii ”recruți”, emoționați, au primit și primele echipamente cu însemnele specifice ale pompierilor voluntari copșeni. În cadrul evenimentului a avut loc și o prezentare a d-lui Canciu Alin (SMURD Copșa Mică), despre participarea alături de SMURD Sibiu la o serie de conferințe internaționale de medicină, unde au fost foarte apreciați, dovedind încă o dată că voluntariatul, făcut cu profesionalism, se poate întrece cu succes cu cele mai avansate centre medicale din lume.

Cu această ocazie dl. Primar Mihalache Tudor Daniel, a ținut să mulțumească întregului echipaj (28 de voluntari) pentru acțiunile din acest an și pentru participarea activă la toate solicitările venite din partea primăriei și a cetățenilor.

Mulțumim și pe această cale pompierilor voluntari, care răspund întotdeauna prezent, zi sau noapte, atunci când situația o cere, pentru implicarea și spiritul de dăruire depus în sprijinul comunității.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**21.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 21 noiembrie 2013, începând cu ora 1045, la Şcoala Gimnazială Copşa Mică, a avut loc un amplu exerciţiu de evacuare, conform programului de pregătire a elevilor pentru situaţii de urgenţă în anul şcolar 2013-2014, sub îndrumarea d-nei dir. Mihalache Cornelia şi a reprezentantului PSI pe şcoală, dl. prof. Aurelian Suciu.

Pentru ca exerciţiul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, acesta a fost monitorizat de către 16 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică, coordonaţi de dl. Vasiu Dan  şi inspectorul de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Copşa Mică, dl. Pop Ioan Sorin, membri ai Poliţiei Locale şi un echipaj S.M.U.R.D.

Exerciţiul de alarmare a continuat după aceea, de la ora 1130, la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”, sub îndrumarea d-nei director BERGER LUCIA şi a cadrului tehnic cu atribuţii PSI din cadrul liceului, dl. ing. Nicolau Mircea.

După încheierea exerciţiilor în ambele unităţi de învăţământ, elevilor li s-a adus la cunoştinţă de către inspectorul de Protecţie Civilă, scopul unor asemenea exerciţii de evacuare şi modul de comportare în timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

Compartimentul de Protecţie Civilă urmează să realizeze exerciţii asemănătoare şi la celelalte unităţi de învăţământ preşcolar şi gimnazial, până la finele anului şcolar.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**11.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă, 09.11.2013, ora 18.00, primarul oraşului Copşa Mică, dl. Daniel Tudor Mihalache a participat la cea de a IX-a ediţie a balului organizat de „Sfatul Bătrânilor”. Organizaţia „Sfatul Bătrânilor” din Copşa Mică este constituită din persoane în vârstă de peste 45 de ani, în majoritate pensionari, astăzi peste 16 la număr, care au ales să-şi organizeze în comun timpul liber. Pe lângă activităţile de divertisment (pescuit, şah, table) sau excursii (mănăstiri) pe care le organizează pentru membrii săi, „Sfatul Bătrânilor” este un partener constant al primăriei oraşului într-o serie de evenimente: Ziua Eroilor, Sărbătoarea Ionilor, Târgurile de Crăciun şi de Paşti, etc.

Balul Sfatului Bătrânilor reprezintă momentul de bilanţ al unui an plin de activităţi desfăşurate de seniori pentru cetăţenii oraşului Copşa Mică, începând cu preşcolarii de la grădiniţă şi terminând cu veteranii de război. Prezenţa domnului primar şi a domnului viceprimar la acest eveniment a însemnat acordarea respectului cuvenit acestor oameni implicaţi în viaţa localităţii şi garanţia susţinerii reciproce pe viitor în activităţile desfăşurate spre binele tuturor cetăţenilor oraşului.

Primarul oraşului îşi exprimă speranţa că în rândurile acestei organizaţii vor intra cât mai mulţi oameni dornici să se implice în activităţile desfăşurate an de an sub atenta coordonare a domnului Iuliu Domşa, preşedintele „Sfatului Bătrânilor”.

Compartiment Relaţii cu publicul

**07.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând cu anul 2014, oraşul Copşa Mică va aplica un sistem diferenţiat de impozitare, în funcţie de zona în care se află proprietatea.

Acest proiect va fi adus la cunoştinţa contribuabililor în următoarele săptămâni, în mai multe etape:

  –  luni, 11.11.2013, ora 16.00, Clubul Seniorilor – Prezentare proiect

  –  marţi, 19.11.2013, ora 15.00, Primăria Copşa Mică – Dezbatere publică

  –  publicare pe afişiere a hărţii cu zonele de impozitare

  –  publicarea hărţii cu zonele de impozitare pe pagina de internet  www.copsa-mica.ro

  –  publicare, pe larg, cu explicaţii, în revista anuală.

La stabilirea zonelor de impozitare s-a ţinut cont de amplasarea şi valoarea de piaţă a proprietăţilor, accesibilitatea la serviciile publice (sociale, apă, canalizare, iluminat, parcuri, zona de agrement etc.), calitatea străzilor, accesul la şcoli etc.

Aplicarea acestui sistem de impozitare va determina o modificare a cuantumului impozitului, in mod diferit, în funcţie de zona în care se află proprietăţile si de natura acestora, clădiri (case, apartamente) sau terenuri (intravilan, extravilan)! Fiecare contribuabil va fi înştiinţat oficial, cu privire la cuantumul impozitelor şi taxelor aferente proprietăţilor deţinute, în luna IANUARIE 2014.

Invităm contribuabilii interesaţi să afle mai multe detalii, să participe la întâlnirile propuse mai sus sau să solicite informaţii la compartimentul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei oraşului Copşa Mică.

HARTA ZONARE PENTRU IMPOZITE SI TAXE 2014

INFORMATII SUPLIMENTARE IN SECTIUNEA ANUNTURI PUBLICE SI TRANSPARENTA DECIZIONALA

                                                            Compartiment Relaţii cu Publicul

**09.10.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIA DE INFORMARE SMURD 2014

Echipajul S.M.U.R.D. Copşa Mică, finanţat de comunitatea formată din localităţile Copşa Mica, Axente Sever, Târnava, Valea Viilor, Şeica Mică, Şeica Mare şi Micăsasa, a susţinut o nouă campanie de informare (cu nr.5) printre elevii şcolilor şi cetăţenii din localităţile pe care le deservesc, în perioada 01-09 octombrie 2014.

Anul acesta echipajul S.M.U.R.D. Copşa Mică a efectuat vizite în toate şcolile şi primăriile din zonă, unde a efectuat evaluări medicale pentru populaţie (tensiune arteriala, puls, etc), informări privind modalităţile de intervenţie medicală în situaţii de urgenţă (inclusiv apelarea numărului unic 112) şi exerciţii demonstrative de prim ajutor. În total au fost cuprinse în programul de informare al acestui an 10 localităţi (Axente Sever, Agârbiciu, Târnava, Valea Viilor, Şeica Mică, Şoroştin, Micăsasa, Ţapu, Şeica Mare şi Buia).

Membrii serviciului au beneficiat pe parcursul acestei acţiuni de tot sprijinul necesar desfăşurării în bune condiţii a campaniei şi, la fel ca în anii precedenţi, copiii i-au întâmpinat cu mult entuziasm şi curiozitate.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**01.10.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

GALA INVATAMANTULUI COPSEAN 2014

Miercuri, 1 octombrie 2014, în orașul Copșa Mică s-au celebrat două evenimente importante: Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice și Gala Învățământului Copșean.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice s-a desfăşurat la Clubul Seniorilor, la ora 1100 si a fost organizată, ca de obicei, de Serviciul Public de Asistență Socială, pentru persoanele vârstnice înregistrate în Centrul de îngrijire la domiciliu, care au putut astfel depăna amintiri într-un cadru intim.

În avanpremiera Zilei Mondiale a Educaţiei (5 octombrie), sub organizarea Primăriei oraşului Copșa Mică, în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit Copșa Mică, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Copșa Mică și Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, evenimentul Gala Învățământului Copșean – Ediţia I, a adunat, începând cu ora 1300, la Sala de Festivități a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, toate cadrele didactice (în activitate şi pensionari) din învățământul copșean. Gala, reprezintă cel mai important eveniment al învățământului local al acestui an, primul de acest gen pe plan local. Intenţia organizatorilor este de a-l pereniza, cu scopul de a acorda respectul cuvenit tuturor cadrelor didactice, care au participat sau participă încă la nobila misiune, de instruire a copiilor și tinerilor din localitate, de a transmite făclia cunoașterii generațiilor viitoare. În cadrul evenimentului au fost trecute în revistă activitatea și performanțele tuturor cadrelor didactice (de la educatori la profesori și personal auxiliar) care astăzi sunt pensionate, le-au fost înmânate diplome de excelență pentru toată activitatea didactică și apoi, într-o ambianță festivă în cadrul unui dineu, au fost depănate aminitri ale elevilor și dascălilor, reuniți după mulți ani.

La eveniment au participat alături de dascăli, reprezentanți ai comitetelor de parinți, ai consiliilor de administrație, oficialități locale și invitați din localitate. Acest eveniment a marcat și împlinirea a 60 ani de existență a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, căruia îi urăm încă mulți ani de acum înainte!

Mulţumim doamnelor şi domnilor profesori!

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**27.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri 26 septembrie 2014, ora 13, la Căminul Cultural din Copșa Mică, a avut loc lansarea unei carți inedite în peisajul literar contemporan. “Tabla Vecinatatilor” este o trecere în revistă a tuturor vecinătăților din oraș, cu obiceiurile, regulamentele și datinile speciale ale fiecăreia, dar mai presus de toate este o poveste despre oameni și modul în care aceștia au înțeles să se ajute, să treacă împreună prin bucuriile și necazurile vieții cotidiene.

La festivitatea organizată de edilii orașului au luat parte reprezentanți ai vecinătăților din localitate (tații de vecinatate), reprezentanți ai vecinătăților din satele învecinate, invitați din partea Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Sibiu, ai Muzeului Municipal Mediaș, preoții locali, etc.

Autorul cărții “Tabla Vecinatatilor”, jurnalistul Milu Oltean, este sigur că, chiar dacă vremurile s-au schimbat‚ “vecinătatea, această mare familie, e un exemplu de normalitate și de generozitate, iar aceste modele nu au cum să dispară. Se pot transforma, dar nu au cum să dispară.”

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**18.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria oraşului Copşa Mică aduce la cunoştinţă cetăţenilor că a finalizat asfaltarea străzii Laborator în zona blocurilor nr.28, 29, 30 (176mp), urmează ca până la sfârşitul săptămânii să fie remediată o suprafaţă de peste 250 mp de gropi, în zona blocului ANL şi pe drumul de acces în strada 1 Decembrie.

Cetăţenii sunt rugaţi să fie înţelegători pentru neplăcerile create în timpul lucrărilor! Vă mulţumim!

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**13.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA POMPIERILOR 2014

Vineri 12 septembrie 2014, Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită ca de obicei de către pompierii orașului Copșa Mică prin tradiționalul Bal al Pompierilor.

Începând cu ora 1400, alături de invitați din oraș, consilieri locali, membri ai Sfatului Bătrânilor, Grupului de Dezbateri Publice, invitați din serviciile de pompieri din împrejurimi, pompierii copșeni împreună cu Primarul și Viceprimarul, au sărbătorit în cadrul evenimentului această zi deosebită pentru pompierii din întreaga țară. Cu această ocazie dl. Primar Mihalache Tudor Daniel, a ținut să mulțumească întregului echipaj (26 de voluntari) pentru acțiunile din acest an și pentru participarea activă la toate solicitările venite din partea primăriei și a cetățenilor.

În cadrul evenimentului a fost trecută în revistă activitatea pompierilor copșeni, în perioada de 9 ani de existență, iar într-un moment solemn trei noi „recruți” au depus jurământul și au primit primele echipamente cu însemnele specifice ale pompierilor voluntari copșeni.

Mulțumim pe această cale, pompierilor copșeni și de pretutindeni pentru devotamentul și spiritul de sacrificiu depus în apărarea vieții și modului în care răspund prezent la datorie atunci când situația o cere.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**11.09.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

CUPA POMPIERULUI – TABLE 2014

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Copşa Mică, cu sprijinul Primăriei oraşului, au organizat miercuri, 10.09.2014, începând cu ora 1400, competiţia  „CUPA POMPIERULUI – TABLE 2014”, pentru toţi împătimiţii acestui joc. Şi pentru că vremea a permis, locul de desfăşurare a fost în aer liber în Piaţa Drapelului, într-un spaţiu special amenajat pentru această competiţie.

Au „aruncat zarurile” în cadrul competiţiei 15 participanţi cuprinşi între 25 şi 75 de ani, dar norocul a surâs doar celor 4 finalişti premiaţi:

    Locul I:   Mihai Mircea

    Locul II:  Pîrvu Petru

    Locul III: Sîngerean Mihai

    Locul IV: Cimpoieru Aurel 

 

Competiţia a fost plină de rezultate surpriză, în urma cărora unii dintre favoriţi s-au văzut eliminaţi încă înainte de semifinale unde au intrat jucători-surpriză. Premiile au fost pe măsură iar organizatorii au avut de grijă să menţină concurenţii hidrataţi atât pe perioada competiţiei cât şi la premiere.

 

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**21.07.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

HARNICI IN VACANTA MARE

Sâmbătă 19 iulie 2014, Poliţia Locală Copşa Mică, împreună cu un grup de 50 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, echipaţi cu mănuşi, saci de plastic şi bineînţeles cu mult entuziasm, au desfăşurat o acţiune de curăţenie în toate zonele de joacă din oraş. 

Acţiunea a fost urmată de un picnic, organizat de agenţii poliţiei locale, într-o zonă special amenajată. Acţiunea se doreşte a fi un exemplu civic atât pentru colegii de joacă cât şi pentru părinţi.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**02.07.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

AVARIE LA RETEAUA DE APA

În urma avariei repetate la reţeaua de apă menajeră a oraşului Copşa Mică, din urmă cu 2 zile, s-au hotărât azi în şedinţa extraordinară a Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică (C.L.S.U.) următoarele măsuri:      

    –    înştiinţarea I.S.U. Sibiu despre situaţia creată în urma defectelor la reţeaua de apă şi solicitarea unei autospeciale cu apă menajeră pentru distribuirea acesteia populaţiei din cartierele afectate. Distribuirea apei se va face cu ajutorul S.V.S.U. Copşa Mică sub îndrumarea inspectorului de protecţie civilă Ioan Sorin Pop.

    –    închirierea unui buldoexcavator pentru intervenţia rapidă la defect

    –    intervenţia echipei de apă-canal din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Comunală care să remedieze cât mai rapid defectul de la reţeaua de apă.

 

Ca urmare a derulării acestor măsuri azi, în timpul remedierii defecţiunii, o autospecială a Detaşamentului de Pompieri Mediaş cu ajutorul S.V.S.U. Copşa Mică, a distribuit apă menajeră în cartierele afectate. Intervenţia şi remedierea defectului este în continuare coordonată de vicepreşedintele C.L.S.U or. Copşa Mică, dl. Comiza Cornel şi de şeful S.P.G.C. Copşa Mică,  ing. Pop Dorin, urmând să se încheie în cursul zilei de astăzi.

 

Mulţumim pe această cale tuturor părţilor implicate în desfăşurarea situaţiei de criză (ISU Sibiu, Detaşamentul de Pompieri Mediaş, S.V.S.U. Copşa Mică, S.P.G.C. Copşa Mică), pentru promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**26.06.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL

Ziua Drapelului Naţional, 26 iunie 2014, a fost sărbătorită la Copşa Mică printr-o ceremonie publică de arborare a tricolorului cu o suprafaţă de 54 mp (9x6m), pe un catarg înalt de 20 de metri, începând cu ora 10.00, în spaţiul fostei pieţe agroalimentare a oraşului care, de astăzi, va fi cunoscută drept “Piaţa Drapelului”, în prezenţa primarului oraşului Copşa Mică, domnul Daniel Tudor Mihalache, a viceprimarului Cornel Comiza, reprezentaţilor Consiliului Local, ai instituţiilor de învăţământ din oraş, ai grupului de dezbateri publice, ai Sfatului Bătrânilor şi a cetăţenilor din oraş. 

Momentul solemn a fost marcat de aducerea Drapelului României, în piață, de către reprezentanţii Poliţiei Locale, ai SMURD şi SVSU Copşa Mică, binecuvântarea de către preoţii ortodocşi şi ridicarea acestuia pe catarg în acordurile imnului naţional.

Importanţa Drapelului Naţional şi nevoia de cinstire a acestui simbol, au fost subliniate, în cuvântul lor, de către domnul profesor Viorel Crainicu, fost director al Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu“ Copşa Mică şi doamna profesor Lucia Muşan de la catedra de istorie a aceluiaşi liceu!

Festivitatea s-a încheiat cu un cocktail, la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei oraşului Copşa Mică, oferit invitaţilor de autorităţile locale.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**23.06.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociatia Sportiva Copsa Mica a organizat in perioada 20.06.2014- 22.06.2013, la Sala de sport “Gheorghe Muşan” din Copşa Mică

 

CUPA “COPSA MICA” la BADMINTON – Editia a V-a.

 

Competitia s-a desfasurat sub egida si regulamentul Federatiei Romane de Badminton, la categoriile B, C si veterani (+35), la masculin si feminin, simplu, dublu si dublu-mixt, si s-a bucurat de prezenta a 74 de participanti din toata Romania (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, Tg. Mures, Deva, Braila, Onesti, Petrila si Copsa Mica) si chiar din Franta!

Spectacolul sportiv din week-end,  – posibil si cu sprijinul Primariei orasului Copsa Mica, Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Sibiu si al sponsorilor: Caro System, CarTip, SN Deco, Lariana, FRESH, Pensiunea Rafael Paltinis, Vianco, MC Distribution, Diafarm, Medias News, Radio Ring si Volkas, carora le multumim, –  desfasurat in aproape 200 de jocuri, a fost rasplatit cu trofee si diplome, o masa festiva si multe apaluze.

AS Copsa Mica, promotor al badmintonului in judetul Sibiu, va invita in fiecare marti si vineri la ora 17.30 (copii) si 19.00 (adulti), la Sala de Sport “Gheorghe Musan” Copsa Mica, sa descoperiti un sport dinamic, spectaculos, usor si ieftin de practicat!

Poze pe pagina de Facebook a AS Copsa Mica (www.facebook.com/copsamicacs)

**20.06.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Retragerea cu torțe la Școala Gimnaziala Copșa Mică

Cu certitudine elevii claselor a VIII-a de la Școala Gimnazială din Copşa Mică îşi vor aminti mereu cu mare bucurie de festivitatea de absolvire a ciclului gimnazial, de ieri 19 iunie 2014. După evenimentul de închidere a anului şcolar şi festivitatea de premiere de dimineață, elevii școlii  s-au întâlnit din nou, la ora 1800, pentru retragerea cu torţe a colegilor din clasa a VIII-a. Ritualul retragerii cu torțe simbolizează trecerea elevilor din ciclul gimnazial în cel liceal, este văzut în special la retragerea elevilor de la liceele militare, iar ideea a apărut în urmă cu 8 ani, când a fost organizat pentru prima dată la Copșa Mică.

Proaspeţii absolvenţi ai claselor a VIII-a de la Copşa Mică au avut parte şi de momente artistice pregătite de colegii lor mai mici. Astfel aceştia au prezentat câteva numere de dansuri populare, dansuri de majorete, recitaluri de muzică ușoară, iar la final, toţi cei prezenţi au încheiat festivitatea și anul școlar, cum altfel decât happy (fericiți) dansând pe melodia Happy a lui Colin Farrell.

Urăm tuturor elevilor o vacanță plăcută!

Compartiment Relaţii cu Publicul

**21.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Concurs “Cu viaţa mea apăr viaţa

Luni 19 mai 2014, la Baza Sportivă “Pompierul” a Inspectoratului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, a avut loc concursul destinat liceenilor, cu tematica de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. La concurs a participat şi un echipaj de elevi de la Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” din Copşa Mică, îndrumaţi de către dl. profesor Nicolae Sorin, d-na profesoara Roba Claudia şi şeful SVSU Copşa Mică, dl. Vasiu Dan.

În cadrul concursului s-au întrecut 12 echipe din jud. Sibiu, iar după desfăşurarea probelor constând în o probă teoretică şi două probe practice, echipa noastră a obţinut o binemeritată clasare pe podium, pe locul III. 

Mulţumim tuturor celor care se implică în pregătirea viitoarei generaţii în nobila misiune de salvare a vieţilor omeneşti şi nu în ultimul rând elevilor Liceului Tehnologic “Nicolae Teclu”, pentru locul obţinut şi cunoştinţele acumulate.

Poze pe pagina de Facebook

                                                               Compartiment Relaţii cu Publicul

**16.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Concurs “Prietenii Pompierilor”

Vineri 16.05.2014, de la ora 900 a început faza judeţeană a Concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor”, organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu (ISU), cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Au participat 12 de echipe din tot judeţul care s-au luptat pentru urcarea pe podium şi care şi-au demonstrat cunoştinţele în o probă teoretică şi două practice, respectiv „Pista cu obstacole” şi “Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

Din partea oraşului nostru a participat la concurs un echipaj al Şcolii Gimnaziale Copşa Mică, care a şi obţinut o menţiune, într-o competiţie foarte strânsă.

Le mulţumim micilor pompieri care ne-au reprezentat cu succes şi în acest an şi îi aşteptăm în echipa de pompieri voluntari a oraşului, din generaţia de mâine.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**13.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Informării Preventive

Astăzi 13 mai 2014 începând cu ora 0900, pompierii voluntari din cadrul SVSU Copşa Mică au organizat, cu ocazia “Zilei Informării Preventive”, o serie de acţiuni informative locale, prin aceasta  urmărindu-se diseminarea  informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie, menite să avertizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul exploatării necorespunzătoare a instalaţilor electrice şi de distribuţie a gazelor naturale din locuinţe.

Membrii SVSU Copşa Mică au distribuit pliante şi flyere la Şcolile şi Grădiniţele din localitate, le-au prezentat apoi copiilor stingătoarele şi modul de folosire al acestora la intervenţii, în prima fază a incendiilor provocate de explozii ale instalaţilor de gaz.

Mulţumim tuturor celor care au fost implicaţi în desfăşurarea acestei acţiuni, pentru buna organizare şi pregătire de care au dat dovadă.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**05.05.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 5 mai 2014, a intrat în istoria orașului Copșa Mică, odată cu dezvelirea bustului Majestatii Sale Regele Mihai I al României, de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae și de primarul orașului, domnul Daniel Tudor Mihalache, în prezența Î.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a numeroase oficialități din județ și a cetățenilor orașului.

Lucrarea realizată de sculptorul sibian Ioan Cândea, împodobește, începând de astăzi, aleea principală a orașului, spre bucuria copșenilor și va sta mărturie pentru iubirea purtată României și românilor de către Casa Regală a României, instituție fundamentală pentru istoria modernă a țării noastre. Acesta este și scopul pentru care Consiliul Local a aprobat la capitolul bugetar de cultură, realizarea acestui monument, care se dorește a fi primul dintr-o serie dedicată personalităților care au trecut prin orașul Copșa Mică.

De astăzi, în orașul Copșa Mică mai există un motiv pentru care merită să te opresti, fie să admiri finețea artistică a unei opere de artă, fie să cinstești personalitatea singurului om de stat în viață, participant la cel de-al doilea război mondial.

Convinși fiind că numai prin educație și cultură se poate ajunge la dezvoltare și prosperitate, la Copșa Mică vom încerca mereu să dăm posibilitatea oamenilor să își satisfacă și aceste nevoi, care ar trebui să fie prioritare și la nivel național!

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**18.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

CONCERTUL DE “MUZICA SACRA” AL CORULUI “CAEDONIA” SIBIU      

Joi 17 aprilie 2014, în săptămâna patimilor, în sala de festivităţi a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică a avut loc un Concert Pascal de muzică „corală sacră”, susţinut de Corul de Cameră „Caedonia” Sibiu, condus de dl. profesor Florin Soare.

Fiind primul concert coral de excepţie din Copşa Mică, după foarte mulţi ani de absenţă a evenimentelor de înaltă ţinută culturală, acum în apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, evenimentul a adus auditorilor prezenţi, o oră de reverie muzicală, încărcată de puternice trăiri spirituale, fiind o dovadă elocventă că arta şi religia se întrepătrund.

La final, publicul copşan, fermecat de polifonia de excepţie a interpretării, a ovaţionat minute în şir corul „Caedonia”.  

În încheierea concertului, dl. primar Mihalache Tudor Daniel a ţinut să mulţumească d-lui profesor Florin Soare şi Corului „Caedonia”  pentru bucuria adusă copşenilor acum în prag de sărbătoare sfântă şi a urat tuturor participanţilor sărbători fericite şi luminate.

Ca de obicei, în încheiere, participanţii au fost serviţi cu colaci si mere, produse tradiţionale de post.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**09.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

SMURD COPŞA MICĂ la „ŞCOALA ALTFEL”

Miercuri, 9 aprilie 2014, începând cu ora 1000, Centrul de Pregătire Pompieri Voluntari SMURD din Copşa Mică a avut ca musafiri două grupuri de elevi ai şcolilor din comunele Axente Sever şi Valea Viilor, în cadrul programului „Şcoala altfel”. Programul se desfăşoară în două etape, vineri fiind aşteptaţi elevii şcolilor din Târnava şi Şeica Mică, astfel numărul total de elevi participanţi va ajunge la 100.

Şcolarilor, li s-a prezentat un curs de instruire pe problemele specifice SMURD (materiale video, diferite tipuri de intervenţii SMURD, dotarea tehnică a serviciului şi spaţiile aferente unde îşi desfăşoară activitatea echipajul).

Domnul primar Daniel Tudor Mihalache a ţinut să sublinieze importanţa funcţionării acestui serviciu pentru comunitatea din Copşa Mică şi zonele limitrofe şi a mulţumit echipajului SMURD pentru activitatea desfăşurată în cadrul anului în curs; totodată a îndemnat tinerii musafiri să se implice în programul primăriei pentru formarea noii generaţii de „apărători ai oraşului” pentru a prelua ştafeta echipajelor SVSU şi SMURD actuale.

La final elevii au primit din partea organizatorilor mici cadouri dulci, li-au fost prezentate maşinile de intervenţie din dotare, au probat căştile SMURD si au făcut poze.

Poze pe pagina de Facebook

Compartiment Relaţii cu Publicul

**08.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Zilua Internaţionala a Romilor

Marți 08 aprilie 2014, în sala de festivități a Liceului Tehnologic Nicolae Teclu, a avut loc simpozionul „Romii și Școala”, dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Romilor. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor instituțiilor şi organizaţiilor din oraş (Consilieri locali, Sfatul Bătrânilor, Grupul de dezbateri publice, elevi, profesori şi cetăţeni ai oraşului).

Tema dezbătută anul acesta, a fost axată pe necesitatea unei îmbunătățiri în abordarea deficienței de educație din rândurile romilor, problemă care de fapt este generată de un complex de factori: participarea şcolară redusă, performanţe şcolare slabe, înscrierea tardivă la şcoală, nefrecventarea grădiniţei, desele repetenţii, etc.

În cadrul evenimentului elevii Școlii Gimnaziale Copșa Mică au prezentat un mic spectacol de cântece și dansuri specifice comunității rome și au fost prezentate selecțiuni dintr-un film documentar despre “Istoria uitată a Romilor”.

Manifestarea a fost coordonată de d-na Petruca Ana, consilier pe problemele romilor la Primăria orașului Copșa Mică, în colaborare cu directorii unităților de învătământ din localitate.

Îmbinând informațiile cu muzica și dansul, considerăm că evenimentul și-a atins scopul, reușind să marcheze într-un cadru festiv, o zi importantă pentru comunitatea romă din localitate și din toată țara.

Poze pe pagina de Facebook 

Compartiment Relaţii cu publicul

**02.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 02 aprilie 2014, începând cu ora 1010, la Şcoala Gimnazială nr.1 din strada Târnăvioara, şi de la ora 1045, la Şcoala Gimnazială nr.2 din Copşa Sat, au avut loc exerciţii de alarmare şi evacuare conform programului de pregătire a elevilor pentru situaţii de urgenţă, în anul şcolar 2013-2014. Aceste exerciţii sau desfăşurat sub îndrumarea d-nei dir. Mihalache Cornelia şi a dl. prof. Aurelian Suciu, responsabil PSI al şcolilor gimnaziale din Copşa Mică.

Pentru ca exerciţiile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi pentru ca elevii să se acomodeze cu echipele de intervenţie, prezente în asemenea cazuri, acestea au fost monitorizate de către 12 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică, coordonaţi de inspectorul de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei, dl. Pop Ioan Sorin, 3 membri ai Poliţiei Locale şi un echipaj S.M.U.R.D.

După încheierea exerciţiilor în ambele unităţi de învăţământ, elevilor li s-a adus la cunoştinţă de către responsabilii implicaţi, scopul unor asemenea acţiuni de alarmare şi evacuare,  modul de comportare în timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

Compartimentul de Protecţie Civilă si SVSU Copşa Mică urmează să realizeze exerciţii asemănătoare pe parcursul lunii mai şi la celelalte unităţi de învăţământ preşcolar şi gimnazial.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**06.01.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

SĂRBĂTOAREA IONILOR, 

ÎNCHEIEREA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ LA COPŞA MICĂ 

Cea de-a zecea ediţie a Sărbătorii Ionilor, dedicată tuturor celor care poarta numele Sfântului Ion Botezătorul, organizată de Primăria oraşului Copşa Mică, se va desfăşura pe data de 7 ianuarie 2014. Conform tradiţiei, ca în fiecare an, la eveniment se vor reuni sărbătoriţii zilei împreună cu familiile, prietenii şi cunoştinţele, la un pahar de vin fiert şi o felie de cozonac. Nu vor lipsi de la această sărbătoare nici oficialităţile oraşului, consilierii locali, preoţii, membrii Sfatului Bătrânilor şi ai Grupului de Dezbateri Publice, Pompierii voluntari ai oraşului.

Focul de tabără, specific acestui eveniment, va fi aprins la ora 1815 de unul dintre Ionii serbaţi, desemnat de Sfatul Bătrânilor ca reprezentatul de onoare al sărbătoriților pe acest an, după care toţi invitaţii vor cânta în jurul focului tradiţionalul “La Mulţi Ani!”.

Sărbătoarea continuă şirul de evenimente deschis anul trecut de Sf. Nicolae (cu colinde şi aprinderea iluminatului festiv în faţa primăriei), şi se încheie mâine în jurul focului tradiţional cu vin fiert şi cozonac, (bradul din vârful rugului simbolizând de altfel chiar încheierea Sărbătorilor de Iarnă), urmată de stingerea iluminatului festiv.

Vă aşteptăm, să-i sărbătorim împreună pe toţi Ionii şi Ioanele din oraş!

Compartiment Relaţii cu Publicul

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria oraşului Copşa Mică informează contribuabilii că începând de azi, 06.01.2014, la casieria instituţiei, pot fi achitate taxele şi impozitele locale!

Prin tradiţie, primii care şi-au achitat obligaţiile faţă de bugetul local, au fost primarul oraşului Copşa Mică, Domnul Daniel Tudor MIHALACHE (chitanţa nr. 1 din 06.01.2014) şi viceprimarul localităţii, Domnul Cornel COMIZA (chitanţa nr. 2 din 06.01.2014).

Reamintim cetăţenilor că plata integrală a impozitelor şi taxelor locale până la data de 31.03.2014 aduce o reducere cu 10% a valorii acestora!

Compartiment Relaţii cu publicul

**20.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

COLINDE ŞI COLINDĂTORI LA COPŞA MICĂ

Tradiţia a continuat la Copşa Mică, acum în prag de Crăciun, Primăria oraşului şi-a deschis porţile, pentru al nouălea an consecutiv, grupurilor de colindători mici şi mari: copiii Grădiniţei cu program normal, elevii Şcolii Gimnaziale şi Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu”, Corul ortodox pregătit de Părintele Cândea Teodor, Corul din Valea Viilor şi Corul Pompierilor Voluntari Copşa Mică.

Timp de două ore, gazdele şi invitaţii, respectiv membrii Sfatului Bătrânilor, ai Grupului de Dezbateri Publice, consilierii locali şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, au dat ascultare cu mare drag colindelor şi urărilor de „La mulţi ani!”. Venind în ajutorul lui Moş Crăciun şi anul acesta, administraţia locală a oferit colindătorilor câte un mic cadou.

La finalul manifestărilor, dl. primar DANIEL TUDOR MIHALACHE a mulţumit tuturor colindătorilor şi oaspeţilor prezenţi, şi i-a invitat la un mic dineu, care să-i introducă în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**19.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Crăciunul bunicilor la Copşa Mică

Moş Crăciun n-a mai avut răbdare, şi azi, 19.12.2013, a sosit la Copşa Mică pentru 85 de bunici şi bunicuţe cu vârste cuprinse între 80 şi 95 de ani. Însoţit de ajutoarele sale, funcţionari de  la Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanei, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Public de Asistenţă Socială şi organizaţia Sfatul Bătrânilor (care a furnizat cel mai autentic Moş, cu echipament tradiţional şi o barbă albă adevărată), darnicul Crăciun a deschis uşile celor mai vârstnici cetăţeni din oraş, aducându-le bucuria sărbătorilor de iarnă, împreună cu unele bunătăţi tradiţionale şi alimente de strictă necesitate.

Primarul oraşului Copşa Mică, domnul Daniel Tudor Mihalache, le-a transmis urările sale de sănătate şi de preţuire, cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, cu speranţa că bunicii oraşului, în mare parte oameni singuri, se vor bucura ştiind că comunitatea locală nu i-a uitat. Surprinşi de gestul frumos adresat lor în mod special, aceşti oameni minunaţi i-au primit cu emoţie puternică şi cu lacrimi în ochi, pe reprezentaţii autorităţii locale, care la rândul lor au trăit o experienţă deosebită, bucurându-se de faptul că au putut aduce un zâmbet pe chipul îmbătrânit de vreme al bunicilor din urbea noastră!

Şi ziua de vineri, 20.12.2013, va fi una de sărbătoare la Primăria oraşului Copşa Mică unde se vor deschide porţile pentru colindătorii de la grădiniţă, şcoală, liceu şi coruri bisericeşti, iar gazda îi va răsplătiţi cu produse tradiţionale.

Sărbători fericite şi La mulţi ani!

Compartiment Relaţii cu publicul

**17.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Pompierii Voluntari Copşa Mică au organizat marţi 17 decembrie 2013,  între orele 10.00-14.00, cea de-a VII-a campanie „Marea Debarasare” – de colectare deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice în oraşul Copşa Mică.

Conform programului devenit deja cunoscut locuitorilor oraşului, pompierii voluntari s-au deplasat în fiecare punct de colectare, au preluat deşeurile şi au „eliberat” Copşa Mică de aproximativ 250 kg de materiale electrocasnice.

Felicităm pe această cale echipajul de pompieri aflat la datorie, car a dat dovadă de o tot mai bună organizare şi un tot mai mare profesionalism, acumulat din experienţele anterioare

Compartiment Relaţii cu Publicul

**06.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Deschiderea sărbătorilor de iarnă la Copşa Mică

Ca in fiecare an, Sfântul Nicolae aduce la Copşa Mică, pe lângă daruri, bucuria inaugurării perioadei sărbătorilor de iarnă.

Vineri, 6 decembrie 2013, ora 18.00, cetăţenii care îşi serbează numele sfânt, însoţiţi de prieteni şi membri ai familiei, se vor aduna la cantina Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu”din Copsa Mica, pentru a participa la un concert de colinde susţinut de Cenaclul Lumină Lină condus de Preotul Cătălin Dumitrean si Corul Bisericii Ortodoxe Copşa Mică condus de Preotul Paroh Cândea Claudiu.

După concert, toate persoanele care doresc, se vor deplasa în faţa primăriei oraşului Copşa Mică, unde dl. primar Daniel Tudor Mihalache va aprinde instalaţiile de iluminat festiv, care vor funcționa până la încheierea oficială a perioadei sărbătorilor de iarnă, de Sf. Ioan.

La eveniment pe lângă oficialităţi vor participă şi membrii Consiliului Local, Sfatului Bătrânilor, Grupului de dezbateri publice, pompierii, polițiști locali şi alţi cetăţeni ai orașului.

Încheierea sărbătorilor de iarnă, va fi marcată de sărbătoarea ortodoxa a Sf. Ioan.

Fie ca această perioadă de sărbătoare să aducă bucurie în sufletele copşenilor.

Compartiment Relaţii cu Publicul

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 6 decembrie 2013, Primăria oraşului Copşa Mică, prin Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei a sărbătorit aniversarea a 95 de ani a doamnei Nistor Filofteia, cea mai vârstnică cetăţeană a urbei. Din partea primăriei au mai fost prezenţi: dl. Primar şi reprezentanţi ai Serviciului de Asistenţă Socială, Pompierilor Voluntari, Sfatului Bătrânilor, etc., care i-au dus acesteia o diplomă de onoare, un tort şi un buchet de flori.

Cu voia lui Dumnezeu, aproape un secol de viaţă a trecut peste doamna Nistor, azi având alături de ea membrii întregii familii (fiica, nepoţi şi strănepoţi). Bucuroase că Bunul Dumnezeu i-a hărăzit zile cu sănătate şi o minte ageră până la această venerabilă vârstă, autorităţile locale din Copşa Mică, prin reprezentantul lor oficial, domnul primar DANIEL TUDOR MIHALACHE, i-au urat un călduros „LA MULŢI ANI!” doamnei Nistor Filofteia, asigurându-o de toată consideraţia şi respectul copşenilor!

Compartiment Relaţii cu Publicul

**01.12.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Instituţia căsătoriei celebrată de Ziua Naţională

Duminică, 1 Decembrie 2013, Primăria oraşului Copşa Mică prin Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a sărbătorit cea  de-a IX-a ediţie a Nunţii de Aur şi de Argint.

La celebrarea a 50 respectiv 25 ani de la căsătorie, de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, două cupluri „de aur” şi 15 cupluri „de argint” prezente, au confirmat  faptul că familia este piatra de temelie a unei naţiuni. Alături de cuplurile de aur si de argint s-au aflat naşi, rude și prieteni, în total fiind prezente la aniversare peste 100 de persoane.

Evenimentul a fost deschis la ora 1130 de către domnul Primar, Mihalache Daniel Tudor, care în discursul său i-a felicitat pe cei prezenţi pentru că şi-au respectat jurămintele făcute în urmă cu 50 respectiv 25 de ani, devenind astfel un exemplu pentru tinerele familii ale oraşului nostru. A urmat slujba de reînnoire a jurămintelor, oficiată de preoții evanghelici şi ortodocși, şi bineînţeles ceremonia de cununie civilă, unde cele 17 cupluri au răspuns încă o dată „DA” în faţa ofiţerului de stare civilă. Cuplurile au închinat apoi un pahar de şampanie şi au servit câte o felie de tort, alături de primarul şi viceprimarul oraşului, care le-au urat în continuare Casă de Piatră şi La Mulţi Ani.

Cuplurilor sărbătorite li s-a  înmânat și anul acesta, o poză înrămată a cuplului la această aniversare, pe lângă tradiţionalele diplome și sticle de șampanie personalizate.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**29.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

JURĂMÂNTUL POMPIERILOR VOLUNTARI

Vineri 29 noiembrie 2013, în centrul de instruire al Pompierilor Voluntari Copșa Mică a avut loc un moment solemn, trei noi membri au depus jurământul pompierilor voluntari. În prezența Primarului și a Viceprimarului orașului, noii ”recruți”, emoționați, au primit și primele echipamente cu însemnele specifice ale pompierilor voluntari copșeni. În cadrul evenimentului a avut loc și o prezentare a d-lui Canciu Alin (SMURD Copșa Mică), despre participarea alături de SMURD Sibiu la o serie de conferințe internaționale de medicină, unde au fost foarte apreciați, dovedind încă o dată că voluntariatul, făcut cu profesionalism, se poate întrece cu succes cu cele mai avansate centre medicale din lume.

Cu această ocazie dl. Primar Mihalache Tudor Daniel, a ținut să mulțumească întregului echipaj (28 de voluntari) pentru acțiunile din acest an și pentru participarea activă la toate solicitările venite din partea primăriei și a cetățenilor.

Mulțumim și pe această cale pompierilor voluntari, care răspund întotdeauna prezent, zi sau noapte, atunci când situația o cere, pentru implicarea și spiritul de dăruire depus în sprijinul comunității.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**21.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 21 noiembrie 2013, începând cu ora 1045, la Şcoala Gimnazială Copşa Mică, a avut loc un amplu exerciţiu de evacuare, conform programului de pregătire a elevilor pentru situaţii de urgenţă în anul şcolar 2013-2014, sub îndrumarea d-nei dir. Mihalache Cornelia şi a reprezentantului PSI pe şcoală, dl. prof. Aurelian Suciu.

Pentru ca exerciţiul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, acesta a fost monitorizat de către 16 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică, coordonaţi de dl. Vasiu Dan  şi inspectorul de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Copşa Mică, dl. Pop Ioan Sorin, membri ai Poliţiei Locale şi un echipaj S.M.U.R.D.

Exerciţiul de alarmare a continuat după aceea, de la ora 1130, la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”, sub îndrumarea d-nei director BERGER LUCIA şi a cadrului tehnic cu atribuţii PSI din cadrul liceului, dl. ing. Nicolau Mircea.

După încheierea exerciţiilor în ambele unităţi de învăţământ, elevilor li s-a adus la cunoştinţă de către inspectorul de Protecţie Civilă, scopul unor asemenea exerciţii de evacuare şi modul de comportare în timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

Compartimentul de Protecţie Civilă urmează să realizeze exerciţii asemănătoare şi la celelalte unităţi de învăţământ preşcolar şi gimnazial, până la finele anului şcolar.

Compartiment Relaţii cu Publicul

**11.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă, 09.11.2013, ora 18.00, primarul oraşului Copşa Mică, dl. Daniel Tudor Mihalache a participat la cea de a IX-a ediţie a balului organizat de „Sfatul Bătrânilor”. Organizaţia „Sfatul Bătrânilor” din Copşa Mică este constituită din persoane în vârstă de peste 45 de ani, în majoritate pensionari, astăzi peste 16 la număr, care au ales să-şi organizeze în comun timpul liber. Pe lângă activităţile de divertisment (pescuit, şah, table) sau excursii (mănăstiri) pe care le organizează pentru membrii săi, „Sfatul Bătrânilor” este un partener constant al primăriei oraşului într-o serie de evenimente: Ziua Eroilor, Sărbătoarea Ionilor, Târgurile de Crăciun şi de Paşti, etc.

Balul Sfatului Bătrânilor reprezintă momentul de bilanţ al unui an plin de activităţi desfăşurate de seniori pentru cetăţenii oraşului Copşa Mică, începând cu preşcolarii de la grădiniţă şi terminând cu veteranii de război. Prezenţa domnului primar şi a domnului viceprimar la acest eveniment a însemnat acordarea respectului cuvenit acestor oameni implicaţi în viaţa localităţii şi garanţia susţinerii reciproce pe viitor în activităţile desfăşurate spre binele tuturor cetăţenilor oraşului.

Primarul oraşului îşi exprimă speranţa că în rândurile acestei organizaţii vor intra cât mai mulţi oameni dornici să se implice în activităţile desfăşurate an de an sub atenta coordonare a domnului Iuliu Domşa, preşedintele „Sfatului Bătrânilor”.

Compartiment Relaţii cu publicul

**07.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând cu anul 2014, oraşul Copşa Mică va aplica un sistem diferenţiat de impozitare, în funcţie de zona în care se află proprietatea.

Acest proiect va fi adus la cunoştinţa contribuabililor în următoarele săptămâni, în mai multe etape:

  –  luni, 11.11.2013, ora 16.00, Clubul Seniorilor – Prezentare proiect

  –  marţi, 19.11.2013, ora 15.00, Primăria Copşa Mică – Dezbatere publică

  –  publicare pe afişiere a hărţii cu zonele de impozitare

  –  publicarea hărţii cu zonele de impozitare pe pagina de internet  www.copsa-mica.ro

  –  publicare, pe larg, cu explicaţii, în revista anuală.

La stabilirea zonelor de impozitare s-a ţinut cont de amplasarea şi valoarea de piaţă a proprietăţilor, accesibilitatea la serviciile publice (sociale, apă, canalizare, iluminat, parcuri, zona de agrement etc.), calitatea străzilor, accesul la şcoli etc.

Aplicarea acestui sistem de impozitare va determina o modificare a cuantumului impozitului, in mod diferit, în funcţie de zona în care se află proprietăţile si de natura acestora, clădiri (case, apartamente) sau terenuri (intravilan, extravilan)! Fiecare contribuabil va fi înştiinţat oficial, cu privire la cuantumul impozitelor şi taxelor aferente proprietăţilor deţinute, în luna IANUARIE 2014.

Invităm contribuabilii interesaţi să afle mai multe detalii, să participe la întâlnirile propuse mai sus sau să solicite informaţii la compartimentul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei oraşului Copşa Mică.

HARTA ZONARE PENTRU IMPOZITE SI TAXE 2014

INFORMATII SUPLIMENTARE IN SECTIUNEA ANUNTURI PUBLICE SI TRANSPARENTA DECIZIONALA

                                                            Compartiment Relaţii cu Publicul

Primar

Featured author image: Comunicate Presă

Daniel-Tudor Mihalache

Online, în slujba cetăţeanului

COPȘA MICĂ Vremea